De kans dat je nog weet hoe jij zelf als baby bent geweest, is vrij klein.
In de tijd dat jij deze zin hebt gelezen zijn er wereldwijd ongeveer 21 baby’s geboren.
De kans is groot dat een groot deel van deze baby’s geen problemen heeft, maar een enkeling zal last hebben van een motorische ontwikkeling die afwijkt van de algemene ontwikkeling, of te wel: zuigelingen problematiek.
Bij de fysioo staan we ook voor de allerjongsten onder ons klaar.

Hoe herken je zuigelingen problematiek?

Zuigelingen kunnen een motorische ontwikkeling laten zien die afwijkt van de algemene ontwikkeling. De eerste aanwijzingen kunnen door jou als ouder, het consultatiebureau, de huisarts en/of het kinderdagverblijf gesignaleerd worden. De afwijkende motorische ontwikkeling kan diverse oorzaken hebben, o.a. een voorkeurshouding, een asymmetrie, een lage spierspanning (slap aanvoelen) of een hoge spierspanning (overstrekken).

Het is belangrijk dat deze signalen vroegtijdig gesignaleerd worden, zodat zo snel mogelijk een passende behandeling gegeven kan worden. Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het herkennen van de signalen en het behandelen van de afwijkende motorische ontwikkeling. 

De behandeling 

De kinderfysiotherapeut zal uw baby observeren/onderzoeken, beoordelen en bespreken of een behandeling geïndiceerd is. De kinderfysiotherapeut kan u houding- en hanteringsadviezen geven ter ondersteuning van de dagelijkse handelingen en oefeningen geven om de motorische ontwikkeling te stimuleren. 

Heb je nog vragen, bel of maak gerust een afspraak met een van onze kinderfysiotherapeuten of kijk op onze kinderfysiotherapie paginaTerug naar Blog-overzicht