9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Knieklachten

Knieklachten Nijmegen / Beuningen

De knie is van de onderste extremiteit (ledemaat) het meest kwetsbare deel. De knie is een gewricht waarop enorme krachten uitgeoefend worden tijdens normale belasting maar al helemaal tijdens sport, traplopen, hardlopen etcetera. Door die grote belasting kan er van alles gebeuren. Je kan je knie simpelweg verslijten waardoor je toe bent aan een “nieuwe” knie (total knee), je kan meniscus scheuren of je kniebanden blesseren.
 
Afspraak maken

Door de groei kan een afwijkende stand van je knie krijgen waardoor je de knie overbelast. Er zijn tal van aandoeningen en tal van blessures te bedenken bij de knie. Net als bij een schouder heeft de knie een complexe anatomie waarvan een gedegen kennis maar ook juist een brede ervaring de sleutel zijn tot een succesvolle revalidatie.

Binnen de revalidatie van de knie beginnen we na een gedegen analyse van het probleem door middel van een lichamelijk onderzoek. Daarna bepalen we hetgeen dat de knie mag en kan verdragen en dan gaan we op geleide van die belastbaarheid het been oefenen. Het regelmatig oefenen van de knie in de praktijk en thuis zorgt voor het aansterken van de knie waardoor de totale functie (werk, sport of thuis) hervat kan worden.

Voorste kruisband revalidatie

Voorste kruisband problemen zijn een speciaal onderdeel van de sportfysiotherapie. Een gescheurde voorste kruisband geeft vrijwel in alle gevallen een instabiele knie. Afhankelijk waarvoor je de knie wil gebruiken zal er gekozen worden voor een brace, en nieuwe kruisband (VKB-reconstructie) of oefentherapie. Veelal komen actieve sporters en cliënten met een te-instabiele niet-oefenbare knie in aanmerking voor een nieuwe kruisband. Een revalidatie na een kruisband ruptuur al of niet met reconstructie is een tijdrovend en intensief proces waarvoor technische kennis en kundigheid nodig is.

Bij ons op de praktijk zijn er meerder collega’s erg thuis in deze revalidatie waardoor we je zeker kunnen helpen binnen jouw proces.

Het start van de revalidatie kan in elke praktijk die we hebben gebeuren, de daadwerkelijke revalidatie zal moeten gebeuren in een van de praktijken met een grote oefen-faciliteit zoals de locatie Aalsterveld en de locatie ROC.

Kom gerust een langs om de mogelijkheden te bespreken.
 
Afspraak maken

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 10 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars