Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie Nijmegen & Beuningen

Sportfysiotherapie is een tak van de fysiotherapie die zich vooral richt op sportblessures en blessures bij sporters. In beide gevallen is het vaak moeilijk om je sport te kunnen uitoefenen zonder klachten. Wij bieden sportfysiotherapie in Nijmegen & Beuningen aan.

 

Sportspecifieke revalidatie

De sportfysiotherapeut heeft veel verstand van sport en de vaak zwaardere belasting die daarbij op het lichaam wordt uitgeoefend. Wanneer je een sporter revalideert probeer je dan ook vaak sportspecifiek te oefenen. Je oefent iemand op een dermate manier dat sporthervatting mogelijk is. Samen met jou kijken we naar oplossingen die voor jouw situatie geschikt zijn.

 

Sportfysiotherapeutische klachten

Om dat te kunnen doen heb je verstand nodig van de sport die wordt beoefend, maar ook van de gevolgen die dat op het lichaam geeft. Voorbeelden van sportfysiotherapeutische klachten zijn: voorstekruisband revalidatie, meniscus letsel, spierscheuren (rupturen), enkelletsel (inversietrauma) en allerlei overbelastingen. Sportfysiotherapie maakt gebruik van actieve oefentherapie veelal ondersteund met andere therapeutische mogelijkheden zoals tapen (kinesiotape).

Ook bieden wij op sommige van onze locaties een sportspreekuur aan, bij onze locaties kunt u zien voor welke locaties dit geldt.

Wil je meer informatie over sportfysiotherapie?

Maak een afspraak of bel (024) 675 01 37