9,1 op basis van 649 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Fysiotherapie bij Parkinson

ParkinsonNet

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte, waarbij behandeling van iemand met parkinson vraagt om expertise en onderlinge samenwerking met de patiënt en met overige betrokken zorgverleners. Hierbij staat de wens van de patiënt altijd centraal. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. In dit netwerk zijn meer dan 3.000 zorgverleners, waaronder neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen aangesloten. ParkinsonNet streeft naar een wereld waarin iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is, afgestemd op de behoefte van de patiënt.
 
Afspraak maken

Fysiotherapie en Parkinson

Als iemand de ziekte van parkinson heeft of een atypische vorm van parkinsonisme dan kan iemand last hebben van verschillende symptomen. De meest voorkomende symptomen zijn traagheid van bewegen en beven. Daarnaast moet u ook denken aan slaapstoornissen, depressie, pijn, incontinentie, seksualiteitsproblemen en valincidenten.  Deze symptomen kunnen ervoor zorgen dat u problemen ervaart in het dagelijks leven. Het is erg vervelend als bijvoorbeeld je conditie achteruit gaat, het in en uit bed komen moeilijk gaat, opstaan en lopen verminderd.
Met al deze vragen kunt u terecht bij de fysiotherapeut die ook veel samenwerkt met andere disciplines.

Daarnaast is het van belang om samen te kijken wat u kunt doen op de lange termijn, eventueel zonder fysiotherapeut zodat u met genoeg voorlichting en adviezen zelfstandig en veilig kunt blijven functioneren  

De fysiotherapeute in onze praktijk die is aangesloten bij ParkinsonNet. Anke van Erp kijkt graag met u samen waar ze u kan ondersteunen.

Neuro fysioo's

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij parkinson?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 9 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
9,1
gemiddeld uit
649 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij