9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Parkinson

Fysiotherapie bij Parkinson

Als iemand de ziekte van Parkinson, of een vorm van parkinsonisme heeft, kan diegene last hebben van verschillende symptomen. De meest voorkomende symptomen zijn traagheid van bewegen en beven. Daarnaast moet u ook denken aan slaapstoornissen, depressie, pijn, incontinentie, seksualiteitsproblemen en valincidenten. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat u problemen ervaart in het dagelijks leven. Het is erg vervelend als bijvoorbeeld je conditie achteruit gaat, het in en uit bed komen, opstaan en lopen moeilijker gaan.
Met al deze hulpvragen kunt u terecht bij onze parkinsonfysiotherapeuten, die ook veel samenwerken met andere disciplines. 

Daarnaast is het van belang om samen te kijken wat u kunt doen op de lange termijn, eventueel zonder fysiotherapeut zodat u met genoeg voorlichting en adviezen zelfstandig en veilig kunt blijven functioneren  

De fysiotherapeuten in onze praktijk die zijn aangesloten bij ParkinsonNet: Anke, Karin en Robin kijken graag met u samen waar ze u kunnen ondersteunen.

Parkinsongroep

In Nijmegen Oost werken wij met een Parkinsongroep. Twee van onze parkinsontherapeuten, Karin en Robin, begeleiden een kleine groep gedurende 45 minuten sport en bewegen. In de balletzaal in de Kazerne werken we aan algehele mobiliteit, balans en het looppatroon in combinatie met dubbeltaken. Plezier in bewegen, uitdagende werkvormen staan voorop. De oefeningen zijn specifiek gericht op het behandelen van de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

Afspraak maken

ParkinsonNet

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte, waarbij behandeling van iemand met Parkinson vraagt om expertise en onderlinge samenwerking met de patiënt en met overige betrokken zorgverleners. Hierbij staat de wens van de patiënt altijd centraal. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. In dit netwerk zijn meer dan 3.000 zorgverleners, waaronder neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen aangesloten. ParkinsonNet streeft naar een wereld waarin iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is, afgestemd op de behoefte van de patiënt.

Neuro fysioo's

Wil je meer informatie over parkinson?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 10 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars