9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Neurorevalidatie

Neurorevalidatie Nijmegen / Beuningen

Neurologie omvat het domein van het centrale zenuwstelsel en klachten die daaruit voortkomen. Je kan door verschillende oorzaken hersenletsel of letsel aan het zenuwstelsel oplopen. Sommige aandoeningen zijn aangeboren, anderen uiten zich op latere leeftijd of zijn het gevolg van een incident. Je kunt hierbij denken aan MS, ALS, Parkinson, CVA (hersenbloeding of herseninfarct) en Duchenne. Ook zijn wij aangesloten bij Thuis Verder

De problemen die ontstaan bij neurologische klachten zijn divers en kunnen gevolgen hebben voor de aansturing van je lichaam. Je kunt last krijgen van bijvoorbeeld spasticiteit, een hypotonie (spierslapte) en de cognitie (je eigen waarneming). Met de fysiotherapeut kun je werken aan het remmen van achteruitgang, behouden en verbeteren van het functioneren. 

Afspraak maken

De behandeling

Je lichaam is anders gaan functioneren en sommige handelingen gaan niet meer zo vanzelfsprekend. Afhankelijk van de aard van de klachten is het goed om doelen te stellen voor de toekomst. Vaak is er een verbetering van het niveau van functioneren mogelijk. In samenwerking met onder andere de neuroloog, revalidatiearts, huisarts, ergotherapeut en logopedist, wordt er een gedegen plan bedacht met haalbare doelen. Dat plan krijgt bij de fysiotherapeut vorm door oefentherapie. Als de doelen die worden opgesteld zich in de thuissituatie bevinden kunnen wij ook aan huis behandelen om deze doelen te bereiken. Wilt u graag sporten in een groep dan is dit ook zeker mogelijk binnen onze fysiotherapie praktijk.

Mocht u vragen hebben of we u kunnen helpen bij uw klacht, maak gerust een afspraak met één van onze  fysiotherapeuten om de mogelijkheden te bespreken.

Neuro fysioo's

Wil je meer informatie over neurorevalidatie?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 10 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars