Neurorevalidatie

Neurorevalidatie Nijmegen / Beuningen

Neurologie omvat het domein van het centrale zenuwstelsel en klachten die daaruit voortkomen. Je kan door verschillende omstandigheden hersenletsel of letsel aan het zenuwstelsel oplopen. Je kan hierbij denken aan MS, ALS, Parkinson, CVA (hersenbloeding of herseninfarct) en duchenne. Dit kan je krijgen door een ongeluk of door een operatie.

De problemen die daaruit ontstaan zijn divers en kunnen gevolgen hebben voor de aansturing van je lichaam, je kan last krijgen van bijvoorbeeld spasticiteit, een hypotonie (spierslapte) en de cognitie (je eigen waarneming). Toch kan je door neurorevalidatie het niveau van functioneren verbeteren of behouden.

De behandeling

Samengevat is je lichaam anders gaan functioneren en afhankelijk van de aard van de klacht is het goed om doelen te stellen voor de toekomst. Vaak is er een verbetering van het niveau van functioneren mogelijk. In samenspraak met andere disciplines wordt er samengewerkt met de specialist, huisarts, ergotherapeut en logopedist. Samen wordt er een gedegen plan bedacht met haalbare doelen. Dat plan krijgt bij de fysiotherapeut vorm door oefentherapie. Als de doelen die worden opgesteld zich in de thuissituatie bevinden kunnen wij ook aan huis behandelen om deze doelen te bereiken. Wilt u graag sporten in een groep dan is dit ook zeker mogelijk binnen onze fysiotherapie praktijk.

Mocht u vragen hebben of we u kunnen helpen bij uw klacht, maak gerust een afspraak met één van onze  fysiotherapeuten om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer informatie over neurorevalidatie?

Maak een afspraak of bel (024) 675 01 37