9,1 op basis van 649 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Hulp met zwemmen voor kinderen

Sommige kinderen kunnen regulier of in kleine groepen niet meekomen tijdens zwemles. Dit komt bijvoorbeeld door hun aandoening of ziekte vanwege te weinig kracht, onvoldoende uithoudingsvermogen en/of het moeite hebben met het aanleren van een nieuwe vaardigheid. Kinderfysiotherapie helpt kinderen op hun eigen tempo en naar hun eigen capaciteiten te leren zwemmen.

In 2008 zijn wij gestart met therapie in het water. Het doel is om kinderen veilig te laten bewegen in water in verwachte en onverwachte situaties. Daarbij is drijven en het aanleren van voortstuwende bewegingen van belang. Het traject bestaat uit verschillende tussen tussendiploma’s waarbij wordt gewerkt naar een regulier A zwemdiploma (met beperking).

Benieuwd naar de mogelijkheden van zwemtherapie voor uw kind? De kindertherapeuten van de fysioo helpen u graag verder.

Contact opnemen

Hydrotherapie voor kinderen

Wanneer er sprake is van een indicatie wordt er eerst onderzoekend behandeld in het water. Er wordt gekeken of het kind watervrij is, motorisch leerbaar is en wat het kind momenteel kan. Wanneer het kind watervrees of angstig is, is het wenselijk dat ouders ook meegaan in het bad. De behandeling wordt vervolgens in het water gecontinueerd om het gestelde doel te behalen.

Wij zwemmen zowel in Nijmegen als in Beuningen op externe locaties. Afhankelijk van de grootte van het bad en de mate van prikkels kunnen er meerdere kinderfysiotherapeuten met het kind tegelijk in het bad aanwezig zijn.

Meer informatie of uw kind aanmelden?

Onze kinderfysiotherapeuten maken u graag bekend met de mogelijkheden. We helpen uw kind graag veilig en met vertrouwen te leren zwemmen.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 9 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
9,1
gemiddeld uit
649 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij