9,1 op basis van 713 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Zuigelingen

Fysiotherapie voor baby’s

Zuigelingen kunnen een motorische ontwikkeling laten zien die afwijkt van de algemene ontwikkeling. De eerste aanwijzingen kunnen door u, het consultatiebureau, de huisarts en/of het kinderdagverblijf gesignaleerd worden. Het is belangrijk dat deze signalen vroegtijdig gesignaleerd worden, zodat zo snel mogelijk een passende behandeling gegeven kan worden. Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het herkennen van de signalen en het behandelen van de afwijkende motorische ontwikkeling.

Mogelijke oorzaken van zuigelingenproblemathiek zijn een zware start na de bevalling als gevolg van vroeggeboorte (prematuur), een dysmatuur, een zuurstof tekort, een hersenbloeding (CP), een hartafwijking, een Erbse parese, klompvoetjes, heupdysplasie, hypotonie, het Down syndroom of een ander (on)bekend syndroom. Ook een voorkeurshouding waarbij de zuigeling naar één kant ontwikkeld en daardoor een afplatting van het hoofdje (plagiocephalie) ontwikkeld, een lage spierspanning (slap aanvoelen) of een hoge spierspanning (overstrekken) behoren tot een afwijkende motorische ontwikkeling.

Heeft u vragen, bel of maak gerust een afspraak met een van onze kinderfysiotherapeuten.

Contact opnemen

Behandeling baby

Onze baby fysio’s kunnen door middel van onderzoek vaststellen of er sprake is van een motorisch achterstand bij uw kind en kunnen deze behandelen daar waar nodig. Met behulp van verschillende motorische ontwikkelingsschalen (onder andere de AIMS en BSID-II) onderzoeken we de zuigeling. Daarbij wordt gekeken naar de spontane bewegingen en worden bewegingsreacties uitgelokt om zo te beoordelen of de zuigeling een afwijkend bewegingspatroon laat zien. Naast het diagnosticeren van motorische problemen ondersteunen we u als ouder in de dagelijkse handelingen doormiddel van houdings- en hanteringsadviezen. Ook worden er oefeningen gedaan en adviezen gegeven met betrekking tot het stimuleren van de algemene ontwikkeling.

Herkent u symptomen of bent u benieuwd naar meer informatie?

Neem gerust contact op met ons en kom vrijblijvend in contact met een van onze kinderfysiotherapeuten.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,1
gemiddeld uit
713 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars