8,8 op basis van 339 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Zuigelingen

Afwijking motorische ontwikkeling zuigelingen

Bij sommige zuigelingen worden er een andere motorische ontwikkeling gesignaleerd die afwijkt in vergelijking met een algemene ontwikkeling. Dit kan veroorzaakt worden door een zware start na de bevalling als gevolg van vroeggeboorte (prematuur), een dysmatuur, een zuurstof tekort, een hersenbloeding (CP), een hartafwijking, een Erbse parese, klompvoetjes, heupdysplasie, hypotonie, het Down syndroom of een ander (on)bekend syndroom. Ook een voorkeurshouding waarbij de zuigeling naar één kant ontwikkeld en daardoor een afplatting van het hoofdje (plagiocephalie) ontwikkeld, een zuigeling die slap aanvoelt of juist veel overstrekken behoren tot een afwijkende motorische ontwikkeling.
 
Afspraak maken

Fysiotherapie voor baby’s

De oorzaak van deze afwijkende motorische ontwikkeling kan verschillende oorzaken hebben waarbij het belangrijk is de symptomen voertijdig te ontdekken en te onderzoeken. Onze kinderfysiotherapeuten Eefke en Christel kunnen hierbij een ondersteunende rol spelen. Deze kan de zuigeling onderzoeken met behulp van verschillende motorische ontwikkelingsschalen (onder andere de AIMS en BSID-II). Daarbij wordt gekeken naar de spontane bewegingen van de zuigeling en worden bewegingsreacties uitgelokt om zo te beoordelen of de zuigeling een afwijkend bewegingspatroon laat zien. Naast het diagnosticeren van motorische problemen kan de kinderfysiotherapeut de ouders ondersteunen in de dagelijkse handelingen doormiddel van houdings- en hanteringsadviezen. Ook worden er oefeningen gedaan en adviezen gegeven met betrekking tot het stimuleren van de algemene ontwikkeling.

Kinderfysioo's

Wil je meer informatie over zuigelingen?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 6 vestigingen
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
8,8
gemiddeld uit
339 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De Fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij