9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Systeemaandoeningen

Systeemaandoeningen kind behandelen

Systeemaandoeningen zijn aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, longaandoeningen, reumatische aandoeningen. Denk aan bijvoorbeeld aangeboren hartafwijkingen, astma, cystic fibrosis, hyperventilatie, (jeugd)reuma. Voor kinderen vormen deze aandoeningen soms een belemmering in het dagelijkse leven. De kinderfysiotherapeuten van de fysioo helpen kinderen zo goed mogelijk om te gaan met de symptonen en gevolgen van systeemaandoeningen. Ons doel is altijd om het kind een zo normaal mogelijk te laten deelnemen aan het dagelijks leven.

Benieuwd naar meer informatie? We helpen u graag vrijblijvend de beste zorg voor uw kind te vinden.

Contact opnemen

Hart- en longproblemen kind

Kinderen kunnen op verschillende manieren problemen ondervinden. Dit kan zich uiten in een verminderd uithoudingsvermogen en verminderde kracht tijdens de dagelijkse activiteiten zoals traplopen en rennen tijdens sport- en spelactiviteiten. De kinderfysiotherapeut kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren en/of te behouden. Hierbij kunt u denken aan weer zelfstandig naar school gaan, deelname aan een sportclub mogelijk maken, de omgang met vrienden verbeteren etc. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het verbeteren van het adempatroon, optimale ademhalingsvoorwaarden scheppen, vergroten van de inspanningstolerantie, coaching en aanmoediging tot bewegen. De behandeldoelen worden samen met de ouders en het kind opgesteld om het kind weer zo normaal mogelijk te kunnen laten deelnemen aan het dagelijks leven.

(Jeugd)reuma

Reuma komt niet alleen voor bij ouderen, maar ook zeker bij kinderen. Het hoofddoel van de kinderfysiotherapeutische begeleiding bij (jeugd)reuma betreft vooral de lokale behandeling van gewrichtsklachten en de gevolgen daarvan voor het gehele motorisch functioneren. Deze zijn afhankelijk van de activiteit van de artritis, de mate waarin de gewrichtsafwijkingen voortschrijden en de hoeveelheid aangedane gewrichten. De loopfunctie en de handvaardigheid zijn voor het functioneren van het kind van groot belang. Gewrichtsafwijkingen die de uitvoering van deze functies belemmeren verdienen speciale aandacht van onze kinderfysiotherapeut(en).

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind werken wij met u en uw kind toe naar de meest optimale leeftijdsspecifieke ontwikkeling. In de kleutertijd en onderbouw zal er vooral aandacht zijn voor de basale motorische vaardigheden (rennen, springen, werpen, vangen etc.). In de bovenbouw van de basisschool staan de ontwikkelingen van behendigheid en sport meer op de voorgrond. Tieners komen vaak en vooral fysieke conditie te kort om optimaal mee te kunnen komen met sport en activiteiten met hun leeftijdgenoten.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden of benieuwd naar meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze kinderfysiotherapeuten helpen je graag verder.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars