8,8 op basis van 339 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Schrijftherapie

Schrijfproblemen bij kinderen

Schrijven is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Vanaf groep 3 leren kinderen schrijven en soms is het wat moeilijker voor je kind om dit aan te leren. De fysioo helpt kinderen om beter te leren schrijven met behulp van schrijftherapie.
 
Afspraak maken

Schrijftherapie speciaal voor kinderen

Schrijven is een moeilijke vaardigheid, er komt veel bij kijken om tot een leesbaar schrift te komen. Belangrijk is een goede zithouding, een juiste manier van de pen vasthouden, de juiste lettervormen, de verbinding tussen de letters maken en een constante lettergrootte aanhouden. Tijdens de schrijftherapie wordt een duidelijk beroep gedaan op met name de fijne motoriek van de hand.

Schrijftherapie in afstemming met school

Daarnaast is ook het tempo van schrijven van belang om goed mee te kunnen komen op school. De kinderfysiotherapeut kan na onderzoek jouw kind de juiste oefenstof aanbieden om het schrijven te verbeteren. Dit zijn oefeningen die aansluiten bij de schrijfmethode op school. Indien gewenst kan de kinderfysiotherapeut dit afstemmen met de school van het kind.

Kinderfysioo's

Wil je meer informatie over schrijftherapie?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 6 vestigingen
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
8,8
gemiddeld uit
339 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De Fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij