9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Schrijfproblemen

Schrijfproblemen bij kinderen

Schrijven is voor alle kinderen en volwassenen een vaardigheid die hen in staat stelt te communiceren. Ruim 30% van de kinderen op het basisonderwijs heeft problemen met het (leren) schrijven, waarvan 12-27% een schrijfstoornis of dysgrafie heeft. De schrijfproblemen kunnen op zichzelf staan, maar kunnen ook een uitingsvorm van een complexe motorische problematiek, gedragsstoornissen of leerproblemen zijn. Wanneer het schrijfprobleem het gevolg is van een probleem in de motorische uitvoering kan dit behandeld worden met schrijftherapie.

Onze kinderfysiotherapeuten zijn ervaren met het behandelen van schrijfproblemen. De kinderfysiotherapeut onderzoekt wat ten grondslag ligt aan het schrijfprobleem en waar in het leerproces het verkeerd is gelopen. Vervolgens wordt bepaald welke leerstof het beste kan aansluit bij de leerstrategieën van het kind en in welke leerfase het kind zit. Tijdens de behandeling wordt de oefenstof op een leuke en gevarieerde manier herhaald aangeboden. Alles om de correcte vorm, grootte en richting opnieuw aan te leren. De oefenstof sluit aan bij de schrijfmethode van school zodat het kind de optimale aansluiting heeft op school!

Contact opnemen

Schrijftherapie speciaal voor kinderen

Schrijven is een moeilijke vaardigheid, er komt veel bij kijken om tot een leesbaar schrift te komen. Belangrijk is een goede zithouding, een juiste manier van de pen vasthouden, de juiste lettervormen, de verbinding tussen de letters maken en een constante lettergrootte aanhouden. Tijdens de schrijftherapie wordt een duidelijk beroep gedaan op met name de fijne motoriek van de hand.

Schrijftherapie in afstemming met school

Het tempo van schrijven is ook van belang om goed mee te kunnen komen op school. De kinderfysiotherapeut kan na onderzoek jouw kind de juiste oefenstof aanbieden om het schrijven te verbeteren. Dit zijn oefeningen die aansluiten bij de schrijfmethode op school. Indien gewenst kan de kinderfysiotherapeut dit afstemmen met de school van het kind.

Heeft u vragen of valt het schrijven van uw kind u ook op? Neem dan contact met ons op en kom in contact met een van onze kinderfysiotherapeuten.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars