9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Orthopedische problemen

Orthopedie kind

Kinderen van iedere leeftijd, van baby tot adolescent, hebben de meest uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Hierbij kunt u denken aan klompvoeten, voorkeurshouding, heupdysplasie of scoliose, maar ook zeldzame aandoeningen zoals skeletdysplasie of osteogenesis imperfecta. Daarnaast kan het ook om pijnklachten of aandoeningen gaan als gevolg van een activiteit, zoals de schoolgymnastiek, een sport of vrijetijdsbesteding. Hierbij kunt u denken aan:

  • Hiel- of knieklachten als gevolg van de groei (Sever syndroom, retropatellaire chondropathie, Osgood Schlatter)
  • Enkelletsel
  • Voorste kruisbandletsel
  • Gegeneraliseerde hypermobiliteit
  • Lage rugklachten
  • Nek-/schouderklachten als gevolg van een afwijkende houding
  • Hoofdpijnklachten
  • Onbegrepen lichamelijke klachten, zie ook functionele klachten

In de meeste gevallen zal de pijn een belemmerende factor voor kinderen zijn waardoor ze niet meer goed kunnen bewegen of een activiteit niet meer (goed) kunnen uitvoeren. Het is belangrijk om deze klachten tijdig te laten behandelen, zodat het kind weer aan zijn dagelijkse activiteiten kan meedoen.

Onze kinderfysiotherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen. Bent u benieuwd hoe wij uw kind kunnen helpen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. We helpen u graag de beste zorg voor uw kind te vinden.

Contact opnemen

Sportrevalidatie kinderen

Sportende kinderen hebben een verhoogd risico op het oplopen van blessures passende bij hun sport. Als sportende kinderen een blessure oplopen, zijn ze tijdelijk beperkt in het uitvoeren van hun sport en soms ook in de activiteiten in hun dagelijks leven. De blessures kunnen groeigerelateerd zijn (pijn aan de aanhechting van verschillende spiergroepen), maar ze kunnen ook ontstaan door overbelasting of door een trauma.

Sportblessures kunnen op twee manieren worden onderscheiden, namelijk acuut en chronisch. Acute blessures ontstaan meestal tijdens piekbelastingen, bijvoorbeeld: tijdens het sprinten ‘schiet’ het in je bovenbeen. Je bovenbeenspier trekt zo hard aan dat de spier (gedeeltelijk) scheurt. Ook fracturen en o.a. kruisbandletsel behoren tot de groep acute letsels.

Chronische blessures ontstaan vaak door langdurig te hoge belasting van de spier, pees of het bot. Er kunnen kleine scheurtjes optreden die onvoldoende rust krijgen om te genezen. Ook kan dit leiden tot overbelasting: het langdurig op de grens van belastbaarheid gebruikt worden waardoor er pijnklachten ontstaan die niet vanzelf verdwijnen.

Wanneer een blessure niet vanzelf hersteld kan een kind, jong en oud, baat hebben bij professionele tips over tijdelijke aanpassing van de sportbelasting. Met een goed advies kunnen zij actief blijven en betrokken blijven bij hun sport en/of team. Door het tijdelijk vermijden van provocerende activiteiten, meestal gedurende de sportbeoefening, krijgt de blessure de kans om te herstellen. Wanneer dit onvoldoende effect heeft en het herstel anders verloopt, kan hulp en begeleiding van een van onze kinder-sport fysiotherapeuten gewenst zijn om de sportrevalidatie te bevorderen. Zo kan uw kind uiteindelijk weer op het juiste niveau terugkeren naar zijn of haar sport.

Geïnteresseerd of benieuwd naar meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze kinderfysiotherapeuten helpen je graag de beste zorg voor uw kind te vinden.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars