9,1 op basis van 713 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Neurologische problemen

Behandeling van kinderen met hersenletsel

Neurologische aandoeningen kunnen aangeboren zijn of tijdens de geboorte ontstaan (bv. cerebrale parese, neurofibromatosis, erbse parese, neuromusculaire aandoeningen, spina bifida etc.) of tijdens het leven verworven zijn (vb. een dwarslaesie, een hydrocephalus (waterhoofd) ten gevolge van een hersenletsel etc.). Kinderfysiotherapie kan deze aandoeningen niet genezen, maar de gevolgen wel behandelen. Het doel van onze therapie is om met of zonder aanpassingen en/of hulpmiddelen de ontwikkeling van uw kind zoveel mogelijk te stimuleren daar waar het niet vanzelf gaat. Met gericht oefenen kunnen functies en strategieën worden aangeleerd zodat uw kind tot functionele vaardigheden en spel komt.

Onze kinderfysiotherapeuten staan klaar voor u én uw kind. Als u vragen heeft, of benieuwd bent naar de mogelijkheden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Contact opnemen

Gevolgen van hersenletsel

Bij kinderen met aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel (NHA) kan een breed spectrum aan onderliggende stoornissen aanwezig zijn. De gevolgen van het hersenletsel hebben een grote invloed op het gehele functioneren van het kind, zelfs bij een mildere vorm. Dit gaat verder dan alleen motorische problemen. Het volgen van instructies, vertellen van de klachten of het formuleren van een hulpvraag kunnen al heel moeilijk zijn. Daarnaast kunnen deze kinderen problemen ervaren met het geheugen, waardoor ze moeite hebben met het aanleren van bewegingsvaardigheden en het automatiseren daarvan. Verborgen cognitieve stoornissen kunnen leiden tot groot onbegrip in de omgeving van het kind. Er lijkt dan weinig met het kind aan de hand, waardoor er sprake is van onderschatting van een probleem en overschatting van de vermogens van een kind. Hierdoor kunnen er gemakkelijker problemen ontstaan in de sociale omgeving van het kind.

Behandeling van uw kind

Adequate en zorgvuldige behandelingen op basis van goede en volledige informatie is van groot belang. Het is de kracht van onze kinderfysiotherapeuten om rekening te houden met de specifieke motorische, cognitieve en emotionele problematiek van uw kind en anderzijds oog te hebben voor de sociale omgeving van het kind. Wij werken samen met andere disciplines voor de veelal noodzakelijke aanvulling. U kunt hierbij denken aan samenwerking met de logopedist, de ergotherapeut, de kinderpsychologen en met de kinder- of revalidatiearts van uw kind!

Behoefte aan meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij staan klaar om de beste zorg voor uw kind te vinden. Neem vrijblijvend contact op en kom in gesprek met een van onze kinderfysiotherapeuten.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,1
gemiddeld uit
713 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars