8,8 op basis van 339 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Hersenletsel bij kinderen

Behandeling van kinderen met hersenletsel

Er is een verschil tussen aangeboren en niet aangeboren hersenletsel (NHA) bij kinderen. Bij aangeboren hersenletsel is zuurstof gebrek meestal de oorzaak van schade aan de hersenen. Niet aangeboren hersenletsel kan ontstaan als gevolg van een ongeluk of bloeding in de hersenen.

Afspraak maken

Gevolgen van hersenletsel

De gevolgen van hersenletsel zijn van grote invloed op het functioneren van je kind. Je kind kan problemen krijgen in de motoriek, het uitvoeren van bewegingen is dan lastig. Er kunnen ook verborgen cognitieve problemen ontstaan. Er lijkt weinig met je kind aan de hand waardoor je kind wordt overschat in zijn capaciteiten. Taken uitvoeren en contacten met vriendjes en vriendinnetjes maken kunnen daardoor lastig zijn.

De ontwikkeling van je kind

De kinderfysiotherapeuten van de fysioo hebben veel ervaring met deze problemen bij de ontwikkeling van kinderen. Ze houden rekening met de specifieke motorische, cognitieve en emotionele problematiek van je kind en kunnen je kind helpen bij de voorbereiding op de volgende ontwikkelingsfase. Ons team kinderfysiotherapie werkt nauw samen in een multidisciplinair team. Indien gewenst is er overleg met de revalidatiearts, diëtist, ergotherapeut of logopedist.

Kinderfysioo's

Wil je meer informatie over hersenletsel bij kinderen?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 6 vestigingen
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
8,8
gemiddeld uit
339 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De Fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij