9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Fitkids is hét fitness- en oefenprogramma voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Onderzoek toont aan dat Fitkids een positief effect heeft op de fysieke fitheid en kwaliteit van leven van deze kinderen.

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. In het Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur als in groepsverband getraind middels sport en spel.

Tijdens de Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor ze is. Voor ieder kind worden er individuele doelen opgesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub.

Fitkids wordt door de zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig. Neem contact op met onze kinderfysiotherapeuten voor meer informatie.

Contact opnemen


Voor wie is fitkids?

Aan FitKids doen kinderen mee met bijvoorbeeld het syndroom van Down, astma, Cystic Fibrose, autisme, DCD, jeugdreuma, diabetes of een aangeboren hartafwijking. Binnen de praktijk kan er ook doorgestroomd worden naar FitKids wanneer hier een indicatie voor is.

Op welke locaties wordt het programma aangeboden?

Het fitness- en oefenprogramma van Fitkids wordt aan op vrijwel alle locaties binnen de fysioo aangeboden:

Maandag Beuningen Nijmegen
Dinsdag Beuningen Nijmegen
Woensdag Beuningen
Donderdag Beuningen Nijmegen
Vrijdag Beuningen

Wil je meer informatie over het Fitkids-programma? Onze kinderfysiotherapeuten helpen u graag verder.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars