9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137
Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie Nijmegen & omgeving

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Toch hebben sommige kinderen hulp nodig om zich goed te kunnen bewegen, ontwikkelen en herstellen. Kinderfysiotherapie in Nijmegen en omgeving biedt hier een helpende hand. De kinderfysiotherapeut heeft verstand van de normale ontwikkeling en kan door middel van behandeling, advies en informatie het kind begeleiden.

De kinderfysiotherapeuten van de fysioo zijn gespecialiseerd in alle gezondheidsproblemen van het houding- en bewegingsapparaat bij kinderen èn de motorische ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Een behandeling is bij ons altijd een persoonlijk proces waarbij we zowel kind als ouder goed betrekken. Als geïnteresseerd bent in fysiotherapie voor uw kind of benieuwd bent naar meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Behandeling van kinderen met diverse problemen

Wij beschikken over een lange en brede ervaring met het behandelen van kinderen. Onze kinderfysiotherapeuten hebben kennis van het bewegingsapparaat en het bewegend functioneren van het kind en van de diverse ziektes en afwijkingen die het kind kunnen belemmeren in het bewegen. Wij behandelen o.a. zuigelingenproblematiek, fijn- en grof-motorische problemen, schrijfproblematiek, ontwikkelingsstoornissen (o.a. DCD), orthopedische problemen, neurologische problemen, systeemaandoeningen en functionele klachten (o.a. chronische pijn en -vermoeidheidsklachten) en geven sportrevalidatie. Daarnaast bieden wij oefengroepen aan voor kinderen met DCD en ontwikkelingsstoornissen en FitKids voor kinderen met chronische aandoeningen.

We schrikken ook zeker niet terug van complexere problemen zoals spierdystrofie, cerebrale parese en spina bifida. Kortom: we behandelen alle kinderen met neurologische, orthopedische en/of reumatologische problemen.

Bij elke behandeling geldt dat de zorg op maat moet zijn, het moet aansluiten bij de behoeften van zowel de ouder als het kind. Daarom werken we graag samen met betrokken ouders.

Behandelingstraject

Ieder kind en iedere klacht wordt anders benaderd en behandeld. Onze kinderfysiotherapeuten zijn op de hoogte van de nieuwste behandelmethodes zodat de juiste therapie aan uw kind gegeven kan worden. Dit wordt op een leuke, gevarieerde manier gedaan die past bij de leeftijd en het kind.

Samenwerking kinderfysiotherapeuten

Het kinderfysiotherapie-team staat voor u en uw kind klaar en helpen u graag. Door de nauwe onderlinge samenwerking wisselen de kindertherapeuten expertises met elkaar uit. Daarnaast zijn er korte lijnen met andere disciplines zoals huisartsen, jeugdartsen, ergotherapeuten, logopedisten, revalidatieartsen, kinderartsen en met leerkrachten en intern begeleiders van scholen om zo de beste zorg voor uw kind te kunnen bieden.

Meer informatie

Kinderfysiotherapie op de praktijk of aan huis

Bij elke behandeling geldt dat de zorg op maat moet zijn en het moet aansluiten bij de behoeften van zowel het kind als de ouder. We behandelen kinderen van 0-2 jaar aan huis. Vanaf 2 jaar en ouder behandelen we op de praktijk in verband met het gebruik van groot spel- en oefenmateriaal tenzij er een indicatie of noodzaak is behandelen wij aan huis.

Geïnteresseerd of benieuwd naar meer informatie?

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen u graag de beste zorg voor uw kind te vinden.

Contact opnemen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars