9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie Nijmegen & Beuningen

‘U bent zo jong als u zich voelt, maar soms is uw lijf het daar niet mee eens…’

Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de groep kwetsbare ouderen in de samenleving. Zij hebben vaak een wat complexere gezondheidsproblematiek. Toch ziet een geriatrie fysiotherapeut niet alleen ouderen maar ook patiënten met bijvoorbeeld dementie, parkinson, beroerte, nieuwe heup en/of knie die verschijnselen vertonen van ouderdom, zowel in de praktijk als bij u thuis.

Afspraak maken

Hulp van een geriatrie fysiotherapeut

Samen met de patiënt wordt gekeken naar de hulpvraag en naar wat iemand nog wél kan, rekening houdend met de beperkingen die het ouder worden met zich meebrengen. Uiteindelijk is het doel dat u zo zelfstandig en veilig mogelijk blijft functioneren in uw eigen omgeving. Waar een geriatrie fysiotherapeut u bijvoorbeeld in kan ondersteunen zijn activiteiten in en rondom huis, zoals opstaan uit de stoel, traplopen of boodschappen doen.

Andere disciplines inschakelen

Afhankelijk van de vraag die u heeft kan het zijn dat er ook andere disciplines ingeschakeld dienen te worden. U kunt dan denken aan een advies over aanpassing in uw huis. Samen met de Thuiszorg kijken naar het in en uit bed gaan en hoe hier het beste in ondersteund kan worden. Mochten er al meerdere disciplines aanwezig zijn dan vinden wij het ook de taak van de geriatrie fysiotherapeut om met deze disciplines samen te werken om u de beste zorg te kunnen bieden.

Training in eigen omgeving

Tevens zijn wij van mening dat het van belang is dat het trainen in uw eigen omgeving een belangrijk aspect is binnen de geriatrie fysiotherapie. Daarom komen wij ook bij u aan huis. Niet alleen vinden wij het belangrijk om samen met u te kijken naar de problemen die u ervaart maar ook u partner en of mantelzorger te informeren en of adviseren over bijvoorbeeld uw ziektebeeld, beloop en verwachtingen.

Fit oud worden

Uiteindelijk willen wij als praktijk dat u uw huidige functioneren zo lang mogelijk blijft behouden. Al met al: wie wil niet zo fit mogelijk oud worden? Om hieraan bij te dragen hebben we binnen de praktijk seniorenfitness waar u kunt komen sporten. Daarnaast bieden wij valpreventie cursussen aan.

Specialisaties Geriatrie fysiotherapie:

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 10 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars