9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Dry needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief en snel worden behandeld. Dit gebeurt door het inbrengen van een ‘droge’ naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en).

Afspraak maken

Hoe werkt het?

Wanneer er spanning wordt opgebouwd in uw spieren, kan dit resulteren in pijn en bewegingsbeperking van het omliggende gewricht.
Tijdens de behandeling bereiken we met een dunne naald zogenoemde ‘knopen/verhardingen’ die zijn ontstaan in je spieren. Deze knopen worden ook wel triggerpoints genoemd. De naald kan voor een kleine, onwillekeurige spier-aanspanning zorgen, waardoor de spier zich daarna kan ontspannen.

Is het iets voor mij?

Dry needling wordt gebruikt om triggerpoints in spieren te verminderen. Een triggerpoint uit zich in pijn en/of stijfheid van de spier, het niet goed kunnen bewegen van de omliggende gewrichten en soms een uitstralende pijn (zeurend of tintelend) naar andere gebieden.
Het kan onder andere helpen bij; gespannen spieren (triggerpoints), overbelasting van de spieren, aanhoudende klachten na een sportblessure, chronische pijn, hoofdpijnklachten en tennisellebogen.

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen en kunnen wij je adviseren of deze methode een passende behandelmethode voor je is.

Afspraak maken

Dry needling bij de fysioo?

Tijdens de intake wordt er door de therapeut beoordeeld of het zou kunnen helpen bij de behandeling van je klachten. Dry needling is een snelle en effectieve methode, maar we kijken graag naar het gehele plaatje rondom de klacht. We vinden het belangrijk om de oorzaak van de klacht aan te pakken en zullen naast dry needling dan ook meerdere behandeltechnieken toepassen zoals oefentherapie. Dry needling geeft je meestal een stap in de goede richting om weer volledig klachtenvrij te kunnen bewegen.

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 10 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars