9,1 op basis van 649 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

COOL-programma

Coaching op leefstijl

In deze hectische wereld is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Door het drukke leven wordt er ongemerkt een leefstijl bij je aangemeten die niet altijd even goed voor je is. Onregelmatig eten, vaak even een snelle hap tussendoor, onvoldoende vitamines en weinig beweging zorgen er voor dat je letterlijk en figuurlijk niet lekker in je vel komt te zitten.  Door te letten op je leefstijl ga je gezonder leven, kom je lekkerder in je vel te zitten, voel je je fitter, slaap je beter en heb je meer energie. De gymzaal wil en kan jou hier bij helpen en biedt daarom het COOL-programma aan!

Wat is het COOL- programma?

Het COOL- programma ( Coaching op Leefstijl) is een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) voor volwassenen gericht op het terugdringen van overgewicht. COOL is er voor mensen die graag gezonder willen leven, maar het moeilijk vinden om de juiste keuzes te maken en een gezonde leefstijl vol te houden.

Het programma bestaat uit een basisprogramma en onderhoudsprogramma dat bij elkaar 2 jaar zal duren. Als deelnemer van het programma zul jij begeleid worden door een leefstijlcoach, die zowel de individuele gesprekken als groepsbijeenkomsten faciliteert. Tijdens het programma worden er thema’s behandeld zoals voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, tijdmanagement, vitaliteit en ontspanning.

Het programma is geen vooropgesteld dieet- of beweegplan, maar wordt vanuit de regie van de deelnemer uitgevoerd!

Voor wie is het COOL programma?  

Het COOL-programma is er voor mensen die last ervaren van hun ongezonde leefstijl gewoontes, maar niet weten hoe ze hier verandering in kunnen brengen en deze verandering kunnen vasthouden.

Voorwaarden:

  • Minimum leeftijd: 18 jaar
  • Personen met een BMI van 25+ en een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 of hart en vaatziekten
  • Personen met een BMI van 30+ (obesitas)

Hoe doe je mee?

Om deel te nemen aan het programma moet er eerst een verwijzing van de huisarts worden verkregen. Vervolgens plan je met die verwijzing een intakegesprek met de leefstijlcoach. Tijdens het intakegesprek wordt de motivatie gepeild en beslist of de deelnemer start met het programma.

Kosten

Sinds 1 januari 2020 zit het COOL-programma in het basispakket van de zorgverzekering.
Dit houdt in dat deelname aan het programma kosteloos is.

Meer info of aanmelden?

Bel naar 024-6750137

leefstijl, cool, nijmegen, beuningen

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 9 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
9,1
gemiddeld uit
649 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij