Wat is telefit?

Telefit is het uitvoeren van een hartrevalidatie beweegprogramma op afstand. 

 • 1: Je gebruikt internet en logt online in met beeld en geluid. Samen met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten ga je in een klein groepje verantwoord trainen en werken aan uw persoonlijke doelstellingen. Er is elke sessie ook een arts aanwezig die kan bijspringen aangaande medische vraagstukken en situaties. Individuele waardes als de bloeddruk en hartslag kun je bijhouden via Vital10 (een persoonlijk online dossier), zodat het voor jou en ons inzichtelijk is. 
 • 2: Ook kan het naar behoefte betekenen dat je zelfstandig het bewegen/sporten gaat oppakken en dit wekelijks geëvalueerd met uw fysiotherapeut. Evaluatie en het bijstellen van uw beweegplan kan per mail, telefoon of videoconsult. 
 • 3: een combinatie hiervan, zoals starten met 1 op 1 live consulten op locatie om samen te trainen met uw fysiotherapeut gevolgd door telefonische overlegmomenten, online oefenschema’s, beeldbellen en/of mailen + nazorg. Zo vaak en zo lang als maar nodig is. 

Voor wie is telefit bij hartrevalidatie?

Telefit is voor mensen met een indicatie voor hartrevalidatie. Zo mogelijk gaan we, na een korte face to face opstartperiode (1-3 afspraken), over op het traject op afstand. De duur van het traject is mede afhankelijk van uw persoonlijke doelen en dus op maat gemaakt. Meestal tussen de 3 en 8 weken.
Telefit kan bij u passen gezien uw persoonlijke voorkeur of barrières (zoals tijdgebrek of reisafstand) voor een reguliere hartrevalidatie op 1 van onze locaties of in het ziekenhuis/revalidatiecentra. 

Waarom is dit beweegprogramma goed voor hartpatiënten? 

 • Met kleine groepjes (max 5), samen in beweging met een arts als back-up
 • Heldere instructies en een voorbeeld bij elke oefening
 • Of individueel aan de slag maar altijd kunnen overleggen met uw gespecialiseerde fysiotherapeut
 • Flexibel en vanuit huis of waar u ook bent
 • Werken aan persoonlijke doelen (fitheid, vertrouwen, grenzen ontdekken)
 • Sluit naadloos aan bij de cardiale behandeling en adviezen van jouw cardioloog
 • Korte lijnen met het verwijzend centrum
 • Persoonlijk beweegadvies voor nu en de toekomst

Corona beleid: op dit moment kan hartrevalidatie vanuit het ziekenhuis of revalidatiecentrum in de meeste gevallen nog niet plaatsvinden gezien dit vaak in groepsverband is georganiseerd. In groepsverband trainen, is net als in sportscholen, conform de huidige maatregelen nog niet mogelijk. Telefit op afstand of individueel revalideren in de eerste lijn bij de fysioo kan een uitkomst bieden. Wij bieden maatwerk.

Hoe meld ik mij aan

Om u aan te melden en voor meer informatie/overleg of de telefit bij u past belt u met: 024 6750137

Klik hier voor meer informatie over telerevalidatieTerug naar Blog-overzicht