Topfit aan de start van Iron Viking na kruisband revalidatie

Na een kruisband revalidatie een loodzware obstakelrun afleggen? Ingrid Rosmalen is het vorige week zaterdag gelukt in het Belgische Gent!

Rennen, tijgeren, klimmen en zwemmen
“Als fanatiek sporter doe ik sinds 2014 aan OCR (Obstacle Course Racing). Dat zijn heftige parkoersen variërend van 7 tot meer dan 40 km met verschillende obstakels die je moet overwinnen. Denk aan tijgeren door modder, klimmen over metershoge muren, lopen met zware wreck bags, en ondersteboven over een koord klimmen. En dat alles op verschillende ondergronden zoals zand, asfalt en bos. Erg uitdagend en leuk tot het vorig jaar fout ging bij een van de obstakels. Ik gleed weg en hoorde in mijn knie van alles scheuren. Omdat ik door de blessure een instabiel gevoel had in mijn knie en last had van slotklachten kon ik niet goed lopen.”

“Ik besloot om naar een orthopedisch chirurg te gaan in de Via Sana kliniek. Hier ben ik geopereerd en heb ik een nieuwe voorste kruisband gekregen.”

De revalidatie
“Omdat ik weer aan een obstakelloop mee wilde doen zocht ik een goede sportfysiotherapeut. Zo kwam ik bij de fysioo. Mijn fysiotherapeut Yoran Kuhlmann begon met een intake en onderzoek en vertelde wat het behandelplan ging worden.”

“Tot mijn verbazing zat ik na vier dagen al op de hometrainer. Het was een intensieve revalidatie met zware oefeningen in de fitnesszaal. Yoran heeft de trainingen nauwkeurig en goed opgebouwd. Zo heb ik opnieuw leren lopen, fietsen en hardlopen. Ik heb weer vertrouwen in mijn knie gekregen en durf ik weer overal vanaf te springen omdat ik veilig kan landen. Het voelt heerlijk om weer over het parcours te vliegen zonder bang te zijn!”

Topfit aan de start
“Mijn fysio, Yoran , vertelde vooraf aan de revalidatie dat het een lang traject zou worden en ik misschien niet helemaal op mijn oude niveau zou terugkeren. Maar de trainingen bij Yoran hebben ervoor gezorgd dat ik fitter ben dan ooit.”

“De kleine obstakelruns tijdens de revalidatie waren al een goede voorproef maar afgelopen zaterdag (red; 2 september) kwam de ultieme test: de Iron Viking in Gent! Dat betekende binnen 7,5 uur zo’n 42 km afleggen en meer dan 100 obstakels overwinnen.

Ik heb het gehaald en ben er super blij mee!! op naar de volgende.”Terug naar Blog-overzicht