8,8 op basis van 339 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Hart- en vaatproblematiek: blijf fit tijdens de periode van covid

Veel mensen bewegen minder door de maatregelen rondom het coronavirus. Misschien ben je zelfs wel flink ziek geweest. Dit zorgt ervoor dat jouw spierkracht en fitheid rap achteruit kan gaan. Vooral voor hart- en vaatproblematiek is het ontzettend belangrijk om in deze tijd je weerstand en fitheid op peil te houden. 

Daarom willen wij u graag helpen om hiermee een begin te kunnen maken.
Wij nemen u graag mee in de vier basis tips om u energiek te voelen en uw weerstand te optimaliseren:

1: Terug naar de basis. 

Een langzame, zo mogelijk diepe, buikademhaling helpt je de rust te bewaren, je longcapaciteit te vergroten, slijm op te hoesten en alle hardwerkende cellen in je lichaam van zuurstof te voorzien. Bekijk de video hieronder voor meer uitleg.

2: Kies wat je leuk vindt. 

De afgelopen weken waren waarschijnlijk al beroerd genoeg. Maak het aangenaam. Kies een activiteit dat dicht bij u staat, die u samen kan doen. Dit doet u dan uiteraard wel met iemand waarbij u in huis woont of al regelmatig ziet. Lukt dat niet dan kunt u gebruik maken van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een stappenteller. Of daag iemand op afstand uit! Alleen dan kun je het ook langer volhouden.

3:  Houd je weerstand op peil.

Naast actief blijven zijn voldoende slaap, een volwaardige voeding (extra eiwitten kunnen spieropbouw bevorderen) en tijd voor ontspanning onmisbaar om in topvorm te komen.

4: Last but not least: Blijf in beweging. 

Het liefst minimaal een half uur per dag. Start klein en iets is beter dan niets. Ook voor uw longen is het belangrijk om in beweging te zijn. Denk aan tuinieren, klussen of een flinke schoonmaak in huis. Probeer zo mogelijk regelmatig te lopen of gebruik de hometrainer thuis. 

Wij kunnen u helpen bij het stellen van doelen en het geven van advies tijdens deze gekke tijd. We kunnen er zelfs voor zorgen dat je samen met een therapeut digitaal gaat bewegen!

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

hart- en vaatproblematiek

Hartrevalidatie fysioo's

Wil je meer informatie over hart- en vaatproblematiek: blijf fit tijdens de periode van covid?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 7 vestigingen
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
8,8
gemiddeld uit
339 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De Fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij