8,8 op basis van 339 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137
Gymles op afstand voor ouderen

Gymles op afstand voor ouderen

Onze collega geriatriefysioo Miriam organiseert op 7 mei a.s. een landelijke actiedag Gym op Afstand. Het doel is die dag zoveel mogelijk ouderen in heel Nederland die wonen in een woon-/zorginstelling in beweging te krijgen middels een gymles. Op afstand natuurlijk, vanwege het corona-virus.
Wat is de bedoeling?
Je organiseert een gymles voor een groep kwetsbare ouderen in een woon-/zorginstelling. Dat kan een instelling zijn waar je al mee verbonden bent als fysiotherapeut, gyminstructeur of activiteitenbegeleider. Je kan natuurlijk ook bellen naar een instelling in de buurt en je activiteit aanbieden. Ze zullen vast blij zijn! Het tijdstip waarop je de gymles aanbiedt maakt niet uit, dat overleg je met de betreffende instelling.
Uiteraard biedt je de les aan binnen de COVID-19 regelgeving: de bewoners blijven achter het raam of bijvoorbeeld op het balkon / tuin.
 
En dan?
Je meldt je gymles (locatie en tijdstip) bij mij aan. Zo kan ik later in kaart brengen hoe veel gymlessen er zijn gegeven en hoe groots we dit hebben aangepakt. Hoe meer hoe beter natuurlijk. Ook bestaande gymlessen mag je natuurlijk aanmelden, die doen ook mee.
Miriam gaat deze dag het land rondrijden om foto’s en filmpjes te maken om jullie enthousiasme in beeld te brengen. Dit laat ze vooraf weten. Komt ze niet? Dan is het toch leuk om een foto te laten maken en deze op social media te delen met #gymopafstand

Iedereen die zich aanmeldt krijgt na 7 mei een compilatie van de beelden als aandenken.

Kan ik hulp krijgen?
Als je vragen hebt, kan je Miriam mailen op gymopafstand@defysioo.nl

Er komt een muzieklijst op Spotify die je mag gebruiken (gym op afstand) en hieronder staan een aantal links met voorbeeldlessen om je op weg te helpen waar nodig. Maar wees vooral creatief en maak er een leuke les van.

Waarom zou ik hier aan meedoen?

Kwetsbare ouderen in woon-/zorginstellingen worden hard geraakt in deze periode. Ze mogen geen bezoek ontvangen van familie en voelen zich vaak eenzaam. Daarnaast is beweging natuurlijk erg belangrijk voor deze groep. Je doet het dus met name voor hen: breng ze een lach op hun gezicht een moment van aandacht. Daarnaast geeft het je hopelijk zelf een positief gevoel om bij te kunnen dragen aan het welzijn van deze kwetsbare groep.

Samen kunnen we dit, we laten ze toch niet in de steek??
 

Neem contact op.

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 7 vestigingen
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
8,8
gemiddeld uit
339 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De Fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij