Schouderklachten

Schouderklachten Nijmegen / Beuningen

De revalidatie van de schouder neemt een bijzondere plaats in binnen de revalidatie en dan wel vanwege de complexe anatomie. De schoudergordel (arm, schouderblad en sleutelbeen) vormt een complex geheel van spieren, banden en botdelen. Het schoudergewricht zelf is een kogel in een ondiepe kom. In tegenstelling tot de heup wat ook een kogelgewricht is is de schouder van nature erg kwetsbaar.

Revalidatie bij schouderklachten

Door deze kwetsbaarheid zien we dan ook velerlei letsels van acute aard: zoals botbreuken (humerusfractuur), peesinklemming (supraspinatus impigement), slijmbeurzen (bursitis), arm uit de kom (luxaties) en allerlei scheuren. Naast de acute letsels hebben we ook nog calcificaties, artrose, enzovoort. Wanneer je een letsel hebt van een gewricht dat zowel kwetsbaar als complex is dan maakt dat de revalidatie veelal complex.

Onze therapeuten zijn thuis in deze materie en verwijzen intern door en vragen elkaar om hulp indien nodig. Een schouderrevalidatie is vaak tijdrovend en vraagt om een strikt oefenregime zowel op de praktijk als thuis.

Vraag ons gerust naar onze visie op je schouderprobleem zodat we samen een behandelprobleem voor de schouder kunnen opstellen.

Wil je meer informatie over revalidatie van de schouder?

Maak een afspraak of bel (024) 675 01 37