9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Rugpijn

Wat is rugpijn?

Een veel voorkomende rugpijn is in de lage rug je kunt dan spreken over een Acute lumbago. De pijn in de lage rug komt ineens op, het kan gepaard gaan met een scherpe pijn. Bijvoorbeeld als je een licht voorwerp ‘even’ optilt schiet het in je rug. Je kunt geen kant meer op rechtop komen kost heel veel pijn en moeite.

Soms is de rugpijn minder acuut, maar meer zeurend aanwezig. De pijn treedt bijvoorbeeld op aan het eind van en dag of na een dagje winkelen.  

Afspraak maken

De oorzaken van rugpijn

In het geval van een acute lumbago of een acute lage rugklacht is er sprake van een te grote druk op de tussenwervelschijf, waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan.

Soms is de oorzaak groter van aard en kan er sprake zijn van een hernia. Bij een hernia is de druk op de tussenwervelschijf zo groot geworden dat deze wat uitpuilt en druk kan geven op een zenuw. Dit veroorzaakt pijnklachten en vaak ook uitstralende klachten naar een been.

Behandeling van rugpijn

Fysiotherapie kan helpen bij zowel acute lage rugklachten als bij een hernia. De fysiotherapeut helpt je dan bij het verminderen van de pijnklachten en leert je hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Vaak zijn er ook bewegingsbeperkingen in de wervelkolom waardoor ‘gewoon’ bewegen even wat minder gaat. Middels fysiotherapie kan de vrijheid van de wervelkolom en de spieren er omheen worden hersteld. Op die manier verloopt je herstel wat gemakkelijker en kan je snel weer volledig functioneren.  

Afspraak maken

Manueel fysioo's

Wil je meer informatie over rugpijn?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars