9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Nekklachten

Wat zijn nekklachten?

Het bovenste gedeelte van de wervelkolom is de nek, deze bestaat uit 7 wervels met daartussen een wervelschijf. Deze tussenwervelschijf bestaat uit bindweefsel en dient als een soort schokdemper. Ze beschermen de wervelkolom door krachten van buitenaf op te vangen.

Afspraak maken

Oorzaak van nekpijn

Tegenwoordig worden klachten aan de nek benoemd als KANS klachten. Dit staat voor Klachten Arm Nek en Schouder. Je kunt KANS klachten verdelen in specifieke en a-specifieke klachten:

  • Bij specifieke KANS klachten is er een duidelijke medische diagnose, bijvoorbeeld een Carpaal Tunnel Syndroom (CTS).
  • Bij a-specifieke KANS klachten heb je last van je nek, schouder en/of arm maar ontbreekt een duidelijke medische diagnose voor de klachten. Vaak is de oorzaak een langdurige overbelasting. Dit kan fysiek zijn, door het herhalen van dezelfde beweging, maar ook een stressvolle periode kan een reden zijn. De klachten die horen bij a-specifieke kans klachten zijn: pijnlijke, stijve nekspieren en/of uitstraling in de linker of rechter arm.

Fysiotherapie bij nekklachten

Fysiotherapie kan helpen bij nekpijn. We zorgen ervoor dat je spieren minder stijf aanvoelen, eventuele bewegingsbeperkingen behandelen we zodat je weer normaal je nek kan gaan bewegen.
Zodra je weer pijnvrij kan bewegen kunnen we je helpen de kans op het terugkeren van je klachten af te laten nemen middels verschillende oefeningen.

Afspraak maken

Fysioo's

Manueel fysioo's

Wil je meer informatie over nekklachten?

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars