9,2 op basis van 684 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 - 675 0137

Handklachten

Handtherapie

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren handtherapeuten is dan erg belangrijk.

Afspraak maken

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van de spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten en ergotherapeuten, die zich hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief zijn ( dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillenden behandelmogelijkheden, die afgestemd worden op uw klachten en hulpvragen.

Verschillende behandelvormen die wij toepassen zijn:

  • littekenbehandeling
  • wondverzorging
  • tegengaan van zwelling
  • spalkbehandeling
  • oefentherapie

Spalken

Spalken: Binnen onze praktijk voor handtherapie kunt u het advies krijgen een spalk aan te laten meten. Dit kan een zogenaamde confectiespalk zijn, of een handgemaakte spalk

op maat. Wij hebben een warmwaterbak om spalken op maat op uw hand te maken. Dit geeft effectieve en functionele ondersteuning in het oplossen van uw handprobleem. Onze spalken gaan tijdelijk mee. U moet denken aan 3 maanden tot een  half jaar. U krijgt bij de spalk ook een draagadvies mee.  Als uw vraag een definitieve spalkondersteuning is, dit houdt in dat u een duurzame spalk nodig heeft bij een chronische aandoening, dan kunnen wij u hierin adviseren. Ook kan u in onze praktijk terecht voor zogenaamde Silver Splints, die u met machtiging van een specialist vergoed kan krijgen.

Kosten: Tijdelijke spalken worden soms wel en soms niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Confectiespalken krijgt u bij ons voor de inkoopprijs en variëren tussen de 25 en 45 euro. Bij de spalken die wij op maat maken, rekenen wij de materiaalkosten. Dit varieert van 5 euro tot 30 euro. U krijgt een factuur per post of per mail gestuurd voor de spalken.

Afspraak maken

Daarom kies je voor de fysioo

  • Dé specialist in Nijmegen met 8 vestigingen
  • Gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie
  • Gecontracteerd door alle verzekeraars
9,2
gemiddeld uit
684 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij De fysioo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de fysioo is contractant bij alle verzekeraars