Ik ben Marion, 63 jaar en op 20 mei 2017 kreeg ik in de avond op mijn fiets een hartstilstand. Ik werd gereanimeerd door een geweldige jonge dame die toevallig in de buurt was. Als zij daar niet was geweest had ik dit niet kunnen vertellen. Na een paar dagen in het ziekenhuis ging ik weer naar huis met de nodige medicijnen. Ineens was ik een hartpatiënt, dat was veel om te verwerken.
Vanuit het ziekenhuis ging ik revalideren in Dekkerswald. Dit hield o.a. in gesprekken, lichamelijk onderzoek en sporten onder begeleiding van fysiotherapeuten. Het sporten vond ik heel fijn, ik kreeg na verloop van tijd weer meer vertrouwen in mijn lichaam.

Na de revalidatie op Dekkerswald(7 weken) ben ik door gegaan met hartrevalidatie eerstelijn bij de Fysioo op de locatie ROC Nijmegen. Ik werd begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeuten bij hartrevalidatie in de eerstelijn. Met hulp van Rosa en Sarah leerde ik mijn grenzen te verleggen in het sporten, wat ten goede kwam aan mijn conditie.

Tijdens het trainen hielden zij mijn hartslag en bloeddruk goed in de gaten. Ik kon met de therapeuten praten over mijn angsten en zij gaven mij goede adviezen. Ik vond dit alles bijzonder prettig en mijn zelfvertrouwen groeide. Nog steeds sport ik daar maar nu zelfstandig. Maar als ik een vraag heb kan ik altijd bij Rosa of Sarah terecht.Terug naar Blog-overzicht