Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar was onze praktijk noodgedwongen een aantal weken gesloten. In deze periode werd gestart met het platform defysioo2go.nl. Collega Sophie vertelt jullie graag wat deze periode ondanks het moeten missen van onze patiëntenzorg toch nog voor positiefs heeft opgeleverd.

Hoe is de defysioo2go ontstaan?
De corona lockdown is een lastige periode voor ons als praktijk geweest, maar heeft ook mooie nieuwe ontwikkelingen gebracht. Er was ineens tijd en ruimte om te innoveren. We hebben die tijd onder meer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van een gratis platform waarmee we met collega’s, als met patiënten in contact konden blijven. Het startte met het aanbieden van beweeglessen aan kinderen. Daarna werden er webinars gegeven, werd er intern overleg gehouden op het platform en sinds kort is het ook een platform om informatie te delen rondom het behandelen van patiënten die COVID-19 hebben gehad.

Voor wie is de defysioo2go bedoeld?
Het platform defysioo2go is bedoeld om zowel patiënten als professionals kennis te laten delen. Patiënten kunnen informatie opzoeken rondom Covid-19. Ze kunnen bijvoorbeeld ervaringen bekijken en beluisteren van een huisarts en een patiënt. Maar ook collega fysiotherapeuten kunnen opzoeken welke meetinstrumenten aanbevolen worden in de zorg rondom patiënten met en na covid-19.

Wat kan de defysioo2go mij opleveren in deze pandemie?
Het is een veilige en laagdrempelige manier om vanuit thuis informatie tot je te nemen en op de hoogte te blijven. Zowel voor de patiënt die COVID-19 heeft (gehad) als voor de zorgprofessional die patiënten behandeld die ziek zijn geweest als gevolg van het virus. Ook bij nieuwe ontwikkelingen willen we dit blijven delen. Zo is er een interactief medium gebouwd wat helemaal past in deze tijd.

Het platform ontwikkelt zich alleen als jij ook je ervaringen deelt. Zowel als patiënt als zorgprofessional. Neem gerust eens een kijkje op het platform. Wil je iets delen rondom COVID-19? Of heb je vragen? Mail ons dan gerust: defysioo2go@defysioo.nlTerug naar Blog-overzicht