,,Mijn naam is Carmen en ik loop bij de kinderfysiotherapeut met Kane, mijn zoontje van drie jaar. Wij als ouders merkten op dat hij vergeleken met leeftijdsgenootjes wat angstiger was om te springen, klimmen, schommelen en allerlei andere dingen. Hij had hier ook wat moeite mee om dit fysiek gezien uit te voeren. Hij leek wat onhandig en viel soms. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat wij Eefke er eens naar wilden laten kijken om te horen wat zij ervan vond.”

Fysiek en mentaal grote sprongen

“Kane is nu sinds een aantal maanden onder behandeling bij de kinderfysiotherapeut. Wij zien hem ontzettend groeien, eigenlijk in alles: het springen, klimmen, aan de ringen zwaaien maar ook in het fietsen. Hij fietst ineens als een speer. Daar heb ik laatst enorm om gelachen. Mijn partner moest de hele weg achter hem aan rennen, zo snel ging hij! Dat is echt een enorme vooruitgang gezien hij voorheen de beweging die je met je benen maakt om te kunnen trappen op de fiets heel lastig vond. Nu kan hij goed en snel fietsen! Hij is behalve fysiek gezien, ook op mentaal vlak enorm vooruitgegaan. Hij is een stuk minder onzeker geworden. Waar hij eerst aangaf iets niet te kunnen of niet te durven, gaat hij nu uitdagingen sneller aan. Af en toe is hij nog wat angstig, maar je krijgt hem nu wel zo ver dat hij het probeert. Ook thuis springt en klimt hij het hele huis door. Kane beweegt een stuk vrijer en wanneer je dat ziet, word je daar als ouder ontzettend gelukkig van.”

Eefke en Kane zijn dikke vrienden

“Kane en Eefke zijn volgens Kane ook dikke vrienden. Af en toe praat hij Eefke ook een beetje na. Eefke telt op een hele leuke manier en soms doet hij dat thuis uit het niets na. Hij is ook altijd blij als hij weer naar ‘de behandeling’ mag. Je merkt ook dat hij haar vertrouwt vanaf dag één. Dat vind ik heel erg bijzonder om te zien. Waar ik in het begin moeite had om Kane te motiveren of om hem zo ver te krijgen iets te doen, lukte Eefke direct.”

Vertrouw op je eigen gevoel

“Ik vond het zelf heel lastig om te bepalen wanneer het tijd is dat je actie onderneemt en hulp vraagt. Mijn tip daarbij is: vertrouw op je eigen gevoel. Als je het merkt aan je kind, niet alleen fysiek gezien wat betreft het bewegen maar ook wanneer je angst of onzekerheid opmerkt, kan ik iedereen aanraden om in ieder geval een intake met Eefke te doen zodat zij kan bepalen of ze je kan helpen. Kane gaat echt met sprongen vooruit.”Terug naar Blog-overzicht