Je hart is een spier en spieren kun je trainen… daarom hebben wij als afsluiter van de maand tips om eenvoudig in beweging te blijven. Alle beetjes helpen, hoe klein deze beetjes ook zijn. Sportcoach Ruud Hurkens geeft jou 3 tips zodat jij eenvoudig(er) in beweging kunt blijven:

Beweeg tip 1:

Het klinkt misschien wat cliché, maar de waarheid is als een koe: Alle kleine beetjes helpen! De oplossingen hiervoor liggen vaak dichterbij dan je denkt. Werk je op een kantoor met meerdere verdiepingen? Neem dan de trap i.p.v. de lift. Fiets met je kind(eren) mee naar bijv. de voetbal of hockey en heb jij een lieve collega die altijd drinken voor je haalt? Geef eens een rondje… zo sta je toch weer een paar keer extra op uit je stoel en maak je extra meters op een dag.

Beweeg tip 2:

Samen is niet alleen! Nu de temperatuur daalt, daalt vaak ook de motivatie om te sporten… Zoek daarom iemand waarmee je samen je kunt bewegen/sporten! Op deze manier kun je elkaar blijven motiveren en aansporen om toch in beweging te blijven. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!”

Beweeg tip 3:

Toch teveel last van de kou/ het weer? Zoek dan (tijdelijk) de warmte op! Binnen de fysioo bieden wij verschillende opties… Neem bijvoorbeeld de Gymzaal. De Gymzaal is een veilige beweegomgeving waar iedereen met gezondheidsklachten kan sporten en bewegen.  Zo kun je je conditie op peil houden/ verbeteren en hou je jezelf fit voor als de temperaturen weer wat ‘beter’ worden.  Zo begin je met extra veel plezier weer aan de zomerperiode.


Terug naar Blog-overzicht