Normaal stellen wij met trots een van onze therapeuten aan jou voor, maar vandaag lichten wij eens een locatie uit. Collega Geert van Baggem vertelt jou over de charmes en de hartrevalidatie op locatie Aalsterveld in Beuningen. Je leest het hier:

Prettige groepsdynamiek 

“De locatie in Beuningen kenmerkt zich het beste door de ontspannen sfeer. Omdat de revalidanten trainen op vaste dagen en tijden ontstaat er al snel een prettige groepsdynamiek. Dit uit zich onder andere in de koffieruimte. Mensen komen vaak een kwartier eerder om elkaar al even te spreken en na de training wordt er vaak nog even koffie gedronken. Hoewel ieder natuurlijk voor zichzelf komt, zie je dit ook in de oefenzaal. Er is ruimte en aandacht voor elkaar en dat werkt bijzonder goed.”

Groei in vertrouwen

“De hartrevalidatie groep is een dankbare doelgroep om mee te werken. Je kunt, in mijn ogen, mensen heel concreet vertellen wat er aan de hand is, wat we gaan doen en wat we hopen te bereiken. Je ziet dat, bij de start met name, het vertrouwen in het eigen lichaam en kunnen er niet meer is. Bij elk stapje dat iemand maakt zie je dit vertrouwen groeien en dat is ontzettend leuk en belonend om mee te maken.”

Van patiënt naar sporter 

“Iets dat ik met enige regelmaat terug hoor van mensen die nooit hebben gesport en nu ‘moeten’ is dat ze niet wisten dat sporten zo leuk kon zijn. Je ziet binnen deze de hartrevalidatie groep ook een groot percentage mensen dat echt de knop heeft omgezet en na de revalidatie blijft sporten. De mooiste opmerking hoorde ik enige tijd terug. Eén van de revalidanten gaf aan dat ze blij was dat de revalidatie er op zat. Niet, omdat ze het niet leuk vond, maar ze voelde zich geen patiënt meer en kijk er naar uit zelfstandig verder te gaan. Beter kun je het niet verwoorden.”Terug naar Blog-overzicht